The Secrets of My Legacy

My Happy Family

Aku dilahirkan dalam keluarga yang sederhana. Dan dalam kesederhanaan tu, segala keperluan untuk hidup ada. Aku bersyukur dilahirkan dalam keluarga Islam ni. Anggota famili aku tak ramai… Cuma 5 orang termasuk aku… Abah dan ibu sentiasa bekerja keras untuk bagi yang terbaik kat kami. Ibu kerja ikut opis hour je.. Abah keje tak kire masa.. cuti pun dia bekerja gak… Sebenarnya parents aku ada amik anak angkat. Tak pasal2 aku ada adik angkat plak dah… Nak tau punca dia? Semua gara2 angah aku ni la… Dia yang kutip budak tu kat bus stop… Masa tu aku baru form 4 rasenye… Masa mule2 angah bawak balik budak tu, ibu sikit pun tak suke… Tapi abah terima dia dgn penuh hati yang terbuka.. Sekarang ni dah lebih kurang 3 tahun budak tu dok dgn famili aku… Memandangkan dia tak reti nak bercakap, famili aku bagi nama dia selepas seminggu jumpe dia tu… Dan nama dia kekal sampai sekarang… Sehari kalo tak sebut nama dia, mmg tak sah… DAYANG NUR BOBO… Tu la nama dia… kucing yang debab tembam kat umah aku sekarang nih.. Hidup heaven gile… Aku rase dialah kucing yang paling bertuah kat dunia nih… Makan kene jemput… Tempat tido ada bilik sendiri, siap ada katil dan kipas plak tu!! Bertuahnya la si bobo ni kan…

gambar famili aku

5 Responses to "My Happy Family"

kemsalam kat bobo ye…

bobo pun makhluk tuhan gak

hek eleh.. kucing ke.. ingat manusia… ngoii.. :))

serius! Bobo memang sangat bertuah! cayalah!

tegk bobo awak skit??/ mesti comelkan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: